Vrijeme je za breze

 


Breze

Ljepotice sa sjevera koje rastu pored nas. 
 
Kada smo tražili mjesto za vrt i kućicu za odmor, mnoga smo mjesta obišli. Male ruševne kućice, napuštene i obrasle trnjem, do kojih nije došao princ, klijeti ukopane u "brege zelene" u strmim vinogradima, neke lijepo uređene kuće s urednim vrtovima, ali za nas predaleko od grada, za kojeg nas vežu godine, uspomene i naši najmiliji.

Onog trenutka kad sam ugledala te prekrasne breze, znala sam da želim ostati uz njih.

Upustili smo se u avanturu, čudaci odrasli na asfaltu, sa željom da sami proizvedemo naše paradajze, krumpire i tikvice koje neće dotaći nikakva kemija, da odmorimo srce i dušu u zelenilu.

Ovaj blog biti će o prirodi, drveću, životinjama i biljkama koje su oko nas, o voću i povrću i o našim pokušajima, uspjesima i neuspjesima.







Vrijrme je kišno i oblačno i naš vrt još uglavnom spava. Flanci su još mali u svom sandučiću s krovom od starog prozora, a štihanje je otežano zbog mokre zemlje.





Jedan mali crni kos bezbrižno se šeta po travi.



                                            
Čekamo sunce!



                       

Primjedbe

  1. volim breze i njihov izgled .Mi imamo dve breze u dvoristu i obozavam ih. Ovo ljeto smo ih malo frizirali ...preblizo su kuci pa smo neke grane morali skratiti ali su i dalje jako lijepe .
    pozdrav iz suncane Svedske .

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Svaki komentar je dobro došao ♥

Popularni postovi s ovog bloga

Trio fantastikus

Fazan u posjeti i tikvice

Miševi i mačke naopačke!